rozmiar tekstu

07.09.2021 KUCHNIA KARKONOSZY

Przed nami ostatnie już wydarzenie z serii „Śląsk – wspólne dziedzictwo przyrodnicze i kulturowe”. Tym razem będziemy mieli okazję poznać kuchnię karkonoską oraz samodzielnie przygotować tradycyjne potrawy z naszego regionu.
Uczestnicy warsztatów, które odbędą się 17 września 2021 roku w Pracowni Kulinarnej w Jeleniej Górze przy ul. Grunwaldzkiej 72 wysłuchają ciekawych anegdot Piotra Gryszela na temat tradycji kulinarnych regionu Karkonoszy, a następnie przygotują sikory z twarożkiem, zupę rumfordzką i kantoraki. Całe wydarzenie będzie transmitowane na żywo na naszym facebooku, dzięki czemu potrawy z karkonoskiego menu będzie można przygotować także we własnej kuchni.
Zgłoszenia na warsztaty stacjonarna pod adresem anna.szwalek@kpnmab.pl.

Na facebooku KPN transmisja w godzinach 19.00 - 21.00. Dla gotujących w domu "lista zakupów" dostępna pod linkiem:
Pracownia Kulinarna